Binnenkijken bij Alfa tijdens de Dag van de Bouw

29 mei 2019

Binnenkijken bij Alfa op 15 juni a.s.

Voel je welkom op de bouwplaats van het nieuwe kantoorpand van Alfa aan de lynbaan 25 in Leeuwarden. Hier kun je rondkijken en uitleg krijgen over hoe de bouw in z’n werk gaat. Laat je informeren over allerlei technische innovaties en kijk door een HoloLens hoe het eindresultaat eruit ziet. 

Normaal is een bouwlocatie niet toegankelijk. Maar op 15 juni a.s., tijdens de Dag van de Bouw kun je allerlei bouwlocaties bezoeken verspreid over heel Nederland. Zo ook het nieuwe kantoor van Alfa Accountants en Adviseurs in  Fryslân.
Om 10.00 uur geeft Sicco de Vries, directievoorzitter van Alfa, het startsein voor de Dag van de Bouw en vervolgens gaat Wethouder Friso Douwsma zijn visie vertellen over duurzaamheid  in Fryslân.

Kinderprogramma

Ook aan de kinderen wordt gedacht. Zo vinden er leuke activiteiten plaats en is er van alles te beleven. Daarnaast  zijn er diverse foodtrucks aanwezig voor een lekker kopje koffie, een smoothie en/of een hapje. Van 10.00 tot 16.00 uur staan de deuren open!

Het duurzaamste pand van Leeuwarden

Alfa krijgt één van de meest duurzame kantoor van het noorden die voldoet aan de richtlijnen van BREEAM Outstanding, het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau. Bij ‘duurzaam’ denk je al gauw aan dingen als energieneutraal of circulair bouwen. Maar bij dit internationaal erkende keurmerk gaat om veel meer dan alleen het energieverbruik en hergebruik. Voor het BREEAM-certificaat wordt een gebouw tijdens de bouw beoordeeld op negen categorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. Deze categorieën hebben voor de score elk hun eigen weging, die uiteindelijk uitmondt in een totaalscore. Outstanding is daarbij het hoogst haalbare niveau!

Parkeren

Het kantoor is bereikbaar via een parallelbaan langs de Overijsselselaan. Je kunt parkeren bij Van der Valk leeuwarden aan de Lynbaan 25 te Leeuwarden. Als je onze bordjes volgt, wandel je vanaf de parkeerplaats binnen 5 minuten naar de bouwlocatie.

Vanaf Drachten:
Volg de N31 en neem afslagnummer 25 richting Leeuwarden Zuid/Goutum. Op de Overijsselselaan ga je  bij de eerste stoplichten rechts en na 140 meter direct weer rechts de Lynbaan op.

Vanaf Heerenveen:
Volg de A32 en neem afslagnummer 17 richting Leeuwarden Zuid/Goutum. Op de Overijsselselaan ga je bij de tweede stoplichten rechts en na 140 meter direct weer rechts de Lynbaan op.

Vanaf Harlingen:
Volg de A31 en de N31 en neem afslagnummer 25 richting Leeuwarden Zuid/ Goutum. Op de Overijsselselaan ga je bij de tweede stoplichten rechts en na 140 meter direct weer rechts de Lynbaan op.

De 'Dag van de Bouw' is een jaarlijkse open dag in Nederland waarop men bouwprojecten en bouwlocaties kan bezichtigen die normaal voor het publiek gesloten zijn. De 'Dag van de Bouw' is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven.
De eerste 'Dag van de Bouw' vond in 2006 plaats. De dag is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en bekend publieksevenement in Nederland dat jaarlijks ruim 100.000 bezoekers trekt. Leden van Bouwend Nederland, bouw- en infrabedrijven, openen op de 'Dag van de Bouw' hun bouwhekken voor jou. In meerdere regio's verspreid over heel Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt achter de bouwhekken op een bouwlocatie, zo ook bij ons pand aan de Lynbaan 25!