Wie wint de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2016?

5 oktober 2016

Wie wint de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2016?

Wie wint dit jaar de Ondernemersprijs Achtkarspelen? Op 23 november wordt deze prijs op een ondernemersavond uitgereikt. Vorig jaar was het thema innovatie en de winnaar het bedrijf Health2Work. Dit jaar komt de nadruk te liggen op werkgelegenheid, duurzame personeelsinzet en  maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook is er een aanmoedigingsprijs voor een veelbelovend bedrijf dat korter dan vijf jaar actief is in Achtkarspelen.

Werk

In de gemeente Achtkarspelen is een relatief hoog werkeloosheidspercentage en er zijn relatief veel mensen langdurig in de bijstand. Dit is een zorgelijke zaak. De jury zoekt daarom bedrijven die hier een verfrissende kijk op hebben. Bedrijven die mensen werk bieden, of die een kans op werk bieden of die op een andere manier willen werken aan het oplossen van deze problematiek. 

De jury van de Ondernemersprijs bestaat dit jaar uit de winnaar van vorig jaar, Douwe Jan Boersma van Health2Work, Paul Loonstra als communicatieadviseur en de nieuwe wethouder Economie, Harjan Bruining. Verder bestaat de jury uit de oudgedienden juryvoorzitter Joop Atsma ( 1e Kamerlid) en Tom de Boer (manager Bedrijven Rabobank).

De jury wil graag input van de inwoners en ondernemers uit de gemeente. Wie verdient volgens u de Ondernemersprijs en waarom? Bedrijven nomineren kan tot 25 oktober via www.achtkarspelen.nl of door middel van het invullen en opsturen van dit formulier. De Ondernemersprijs wordt op 23 november uitgereikt op een gezamenlijke avond van de Ondernemersvereniging ABC en de gemeente Achtkarspelen. Het verdere programma en de locatie van deze avond wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Vorig jaar won Health2Work de Ondernemersprijs. Health2Work is een snelgroeiend bedrijf dat gevestigd is in Surhuisterveen. Het is een specialist op gebied van kantoorinrichting en verantwoord kantoormeubilair. Het bedrijf heeft er afgelopen jaar bewust voor gekozen om in Surhuisterveen te investeren en uit te breiden ondanks dat een ruime meerderheid van haar klanten buiten de regio gevestigd is.