3e editie van de Ondernemersprijs Achtkarspelen

14 maart 2011

3e editie van de Ondernemersprijs Achtkarspelen

Opvolger voor Speak gezocht!
3e editie van de Ondernemersprijs Achtkarspelen

Wie wordt de ondernemer van het jaar in Achtkarspelen? Wie treedt in de voetsporen van VDM en Speak? Op woensdag 27 april vindt de uitreiking van de Ondernemersprijs plaats in samenwerking met ondernemersvereninging ABC.

Het bestuur van de gemeente Achtkarspelen wil door de uitreiking van de Ondernemersprijs graag haar waardering voor alle ondernemers binnen de gemeente uitspreken. Ondernemers zijn van zeer groot belang in deze gemeente. De gevolgen van de crisis worden nu ook zichtbaar in de statistieken van werkzoekenden (Werkplein). De kentering hierin is waarschijnlijk aanstaande maar dat kan alleen door goed ondernemerschap van onze bedrijven.

De jury beoordeelt de kandidaten op tal van onderdelen, zoals innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid en betekenis voor de regio. De jury bestaat uit:

  • Dhr. H. Everts, directielid Speak, de winnaar van de ondernemersprijs Achtkarspelen 2009
  • Dhr. J. Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.
  • Dhr. J. Lammers, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen
  • Dhr. T. de Boer, manager Bedrijven, Rabobank Burgum de Lauwers
  • Dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC

Speak
Vorig jaar mocht de directie van Speak het kunstwerk, gemaakt door Feanster kunstenaar Tamme Hoekstra, uit handen van de voorzitter van de jury, Joop Atsma ontvangen. Speak had dat jaar overtuigend laten zien dat het in relatief korte tijd een toonaangevend bedrijf is geworden in onze gemeente. Het winnen van de ondernemerprijs Achtkarspelen kwam voor Speak als dé grote verrassing van 2010. “In een regio met veel ondernemers met een bewezen staat van dienst zien we ons zelf vaak nog als jonge honden” alsdus Henk Everts van Speak. “Mede hierdoor zien we het winnen van de ondernemersprijs als een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan. Bijzonder was om te zien hoeveel mensen op de hoogte waren van het feit dat wij de ondernemersprijs Achtkarspelen hadden gewonnen.” Ook veel van de relaties van Speak uit de Randstad waren hiervan op de hoogte. Henk Everts: “Het winnen van een prijs gaf ons dus een prachtig podium. In Achtkarspelen zijn we van Tsjil internet solutions uitgegroeid naar Speak en met Speak zijn we inmiddels een landelijke speler op het gebied van digitale communicatie. Dit dankzij het gezonde ondernemersklimaat in onze eigen regio en de vele regionale opdrachtgevers. Als winnaar van de ondernemersprijs 2009 zijn we dan ook van harte ambassadeur van dit initiatief én van geheel Noordoost Friesland”.

Wordt u ondernemer van 2010?
U kunt uzelf of een ander bedrijf uit de gemeente nomineren voor de titel Ondernemer van het jaar. Stichtingen, verenigingen en (semi) overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname. Ondernemersverenigingen en middenstandsverenigingen wordt nadrukkelijk gevraagd om kandidaten voor te dragen. Opwww.achtkarspelen.nl kunt u het nominatieformulier downloaden. Deze kunt u opsturen naar:

Gemeente Achtkarspelen
t.a.v. dhr. A.P. van der Meulen (Accountmanager bedrijven, gemeente Achtkarspelen)
antwoordnummer 2313
9285 VZ Buitenpost.

U kunt ook telefonisch uw nominatie doorgeven aan A.P. van der Meulen op telefoonnummer (0511) 54 86 26 /06 50 67 07 87 of een e-mail sturen naar ap.vandermeulen@achtkarspelen.nl met uitgebreide motivatie.

De prijsuitreiking
De ondernemer van het jaar wordt op 27 april bekend gemaakt in de businessclub van Harkemase Boys (sportpark De Bosk in Harkema). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de ondernemersvereniging ABC. Zowel leden als niet-leden van het ABC zijn van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.