Arbeidsmarktmeester Aad van Nes in Surhuisterveen!

25 maart 2011

Arbeidsmarktmeester Aad van Nes in Surhuisterveen!

Het Achtkarspelen Bedrijven Contact (ABC) is er samen met de Gemeente Achtkarspelen in geslaagd om op korte termijn een zeer bijzondere bijeenkomst de organiseren. Op donderdag 7 april is er een lezing van Aad van Nes, de arbeidsmarktmeester van Rotterdam en omgeving die onlangs landelijke aandacht kreeg in KRO’s Brandpunt (bekijk de reportage op uitzending gemist). Deze bijeenkomst wordt gecombineerd met de Algemene Leden Vergadering van het ABC.

Aad van Nes ziet het als zijn missie om zoveel mogelijk Rotterdammers aan een baan te helpen. Zijn visie is simpel: van werken word je gelukkig en gezond en als je wil kun je altijd de handen uit de mouwen steken. Op die manier hielp hij duizenden mensen aan het werk bij de vuilophaaldienst Roteb Rotterdam en wil hij ook op andere vakgebieden mensen uit een uitkering en aan een baan helpen. 

Na zijn afscheid als directeur van Roteb is Aad van NesBureau Arbeidsmarktmeester gestart. In samenwerking met bedrijfsleven, onderwijs en gemeentelijke diensten ontwikkelt deze organisatie initiatieven om vraag en aanbod van de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Bureau Arbeidsmarktmeester kijkt daarbij kritisch naar zowel de vraag als het aanbod. Ze stimuleert het bedrijfsleven om bedrijfsprocessen zo in te richten dat de vraag beter aansluit op het aanbod van werkzoekenden. Aan de andere kant prikkelt Bureau Arbeidsmarktmeester de gemeentelijke diensten en het onderwijs om marktgerichter te werken en te denken.

Hoe dat in zijn werk gaat en wat dit kan betekenen voor Noordoost Friesland vertelt hij graag. We verwachten een zeer hoge opkomst en zullen daar rekening mee moeten houden in te reserveren zaalruimte. Graag ontvangen wij van u zo spoedig mogelijk een reactie of u aanwezig kunt zijn op deze bijzondere bijeenkomst. Klik hier om u aan te melden.

Programma:

16.00 -16.15 uur - Ontvangst
16.15 -17.00 uur - Ledenvergadering Achtkarspelen Bedrijven Contact (agenda volgt)
17.00 -17.15 uur - Ontvangst gasten (gemeente, Gouden Driehoek, onderwijs, bestuursleden ondernemersvereningen)
17.15 -18.30 uur - Lezing Aad van Nes, Arbeidsmarktmeester
18.30 - 20.00 uur -  Koud/warm buffet en gelegenheid om te netwerken

Locatie:
De Dikke Draai
Gedempte Vaart 24
9231 AV Surhuisterveen
www.dedikkedraai.nl
Toon in Google Maps