Biddle Kootstertille wint ondernemersprijs 2012-2013

23 november 2013

Biddle Kootstertille wint ondernemersprijs 2012-2013

Biddle uit Kootstertille is woensdag 20 november winnaar geworden van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2012 - 2013. Oud-staatssecretaris en voorzitter van de jury Joop Atsma maakte dit bekend tijdens een grote ondernemersavond in De Dikke Draai in Surhuisterveen.  

 

De jury had drie bedrijven genomineerd: B&G Food Factory uit Surhuisterveen, Biddle uit Kootstertille en Spinder Stalinrichting uit Harkema. Deze drie bedrijven zijn door de jury bezocht en beoordeeld op innovatiekracht, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio. Alle drie bedrijven hebben een paar duidelijke overeenkomsten: export, kwaliteit en het maken van duidelijke keuzes maken.

Veel is mogelijk

De winnaar, Biddle uit Kootstertille, is een internationaal opererend bedrijf met eigenaren in Engeland. Sinds  1962 is Biddle gevestigd in Kootstertille. Biddle is al jaren een gerenommeerde speler op het gebied van luchtbehandeling. Zij heeft grote bedrijven als klant en onderscheidt zich in de markt door hoge kwaliteit en het bieden van oplossingen in plaats van de laagste prijs. De winnaar kreeg naast de wisselbeker, een kunstwerk van de regionale kunstenaar Jan Keetelaar uit Drachten met de toepasselijke titel ‘Veel is mogelijk’. Dit sluit volgens de jury goed aan bij wat Biddle allemaal kan op het gebied van luchtbehandeling. Biddle kreeg een stand aangeboden op de bedrijvenbeurs TEL, komend voorjaar in Leeuwarden en een media-presentatie in de het ondernemersblad van Noordoost Fryslân.

IJs en voederhekken

De jury was ook zeer positief over de andere genomineerden. B&G Food Factory uit Surhuisterveen heeft, als producent van ambachtelijk biologisch ijs, zeer snel naam gemaakt in Nederland en daarbuiten. Ze heeft indruk gemaakt met de kwalteit van haar product maar ook met de vermarkting. Voor haar verpakking heeft B&G wereldwijd erkenning  gekregen. De jury vond het nog te vroeg om het bedrijf nu de Ondernemersprijs te geven.
Spinder Stalinrichting uit Harkema is een bedrijf met een rijke historie. Begonnen als producent van kippenbrilletjes (om te voorkomen dat kippen zich kaal pikten kregen ze een verdonkerend brilletje op) heeft Spinder de zaak omgezet naar de inrichting van stallen. Spinder is een bedrijf dat door kwaliteit te leveren een ijzersterke naam heeft opgebouwd in de branch. Zij levert stalinrichtingen aan boeren in Nederland maar exporteert ook naar veel andere landen. De afgelopen jaren laat een constante maar heel duidelijke groei van de omzet zien. 

De jury

De jury van de Ondernemersprijs 2012 – 2013 bestaat uit dhr. J. Atsma, dhr. J. Lammers, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen, dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC, dhr. T. de Boer, directeur  bedrijven, Rabobank Burgum - De Lauwers, dhr. H.J Ellens, Custard Communicatie en dhr. R.G. Kok, AVEK Surhuisterveen, winnaar 2011.

 

Op de foto v.l.n.r: Oud-staatssecretaris Joop Atsma, Wiebe de Vries en Sjouke Land van Biddle en Ale Procée, voorzitter van ondernemersvereniging ABC