Grote ondernemersavond in Achtkarspelen

5 november 2013

Grote ondernemersavond in Achtkarspelen

Ondernemers uit Achtkarspelen zijn van harte welkom op 20 november in zalencentrum De Dikke Draai in Surhuisterveen. De avond wordt georganiseerd door ondernemersvereniging ABC en de gemeente Achtkarspelen en staat in het teken van Duurzaam Ondernemen. Ook wordt de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2013 uitgereikt.

Koplopers
Duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is in alle opzichten de moeite waard. Ook in financieel opzicht. Samen met elf ondernemers heeft de gemeente Achtkarspelen een project uitgevoerd om bedrijven door te lichten op duurzaamheid en praktisch aan de slag te gaan. De resultaten van dit ‘koploperproject duurzaam ondernemen’ worden bekendgemaakt tijdens deze bijzondere bijeenkomst op 20 november. Deelnemende bedrijven aan het project zijn: Dalstra Reizen, Land Transport, Daeldersplak, Oegema Int. Transport BV, Hoekstra Installatietechniek BV, VAC advies, De Dikke Draai, Vrieswijk Kraanbedrijf BV, Wadro, Switte Bewegingscentrum en de Rabobank.

Ook zal Anne Jan Zwart, directeur van ECOstyle zijn visie geven op duurzaam ondernemen. Het familiebedrijf ECOstyle brengt sinds 1967 ecologische en milieu- vriendelijke producten op de markt voor de professionele en particulier tuinder. Bij alles wat er in dit bedrijf gebeurt, staat maatschappelijk verantwoord onderne- men voorop. Graag laten wij u deze avond zien waarom duurzaam ondernemen nodig is, wat u zelf kunt doen en welke profits er voor uw bedrijf of organisatie zijn.

Ondernemersprijs
Wie wordt de winnaar van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2013? Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar bekend. Welk bedrijf mag zich dit jaar winnaar van de ondernemersprijs Achtkarspelen noemen? Vorig jaar was het AVEK uit Surhuisterveen die er met de felbegeerde trofee vandoor ging. Ook dit jaar zal de ondernemersprijs weer toegekend worden aan een onderneming die zich het beste heeft gemanifesteerd binnen Achtkarspelen. Welke ondernemer scoort het best op de het gebied van innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid en andere onderwerpen. Kortom, wie is de beste ondernemer van de gemeente? De genomineerden zijn Spinder Stalinrichting uit Harkema, B&G Foodfactory uit Surhuisterveen en Biddle uit Kootstertille.

Bijwonen
Alle ondernemers van Achtkarspelen n andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen op Woensdag 20 november, bij zalencentrum De Dikke Draai in Surhuisterveen. Tussen de twee programma onderdelen wordt een buffet voor u verzorgd. 

Deelname aan het symposium is gratis. Wij verwachten veel deelnemers, zodat er ook veel gelegenheid is om te netwerken. Om de catering goed te kunnen organiseren hebben wij inzicht nodig in het aantal deelnemers. Wilt u bij dit symposium aanwezig zijn? Geeft u dan snel op want het aantal plaatsen is beperkt. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar i.boekhorst@achtkarspelen.nl
 
Programma
Het programma ziet er globaal als volgt uit:
 
16.45 uur - Inloop met koffie
17.00 uur - Opening door wethouder Lammers
17.15 uur - Lezing over MVO door Anne Jan Zwart van ECOstyle
17.45 uur - Forum Koplopers
18.45 uur - Dinerbuffet
20.00 uur - Uitreiking ondernemersprijs Achtkarspelen
20.30 uur - Gelegenheid tot netwerken