Het netwerkseizoen is weer begonnen!

22 oktober 2010

Het netwerkseizoen is weer begonnen!

Dalstra Reizen, heeft als slogan; net dat beetje extra. Dat ze dit kunnen waarmaken bleek tijdens de opening van het ABC seizoen met een boeiend bedrijfsbezoek aan het familiebedrijf. De bijeenkomst was een mooie gelegenheid voor alle ABC leden om kennis te maken met het nieuwe ABC lid Dalstra Reizen.

Ruim vijftig geïnteresseerde leden vonden hun weg naar Dalstra Reizen in Surhuisterveen. De leden werden door Johan Dalstra ontvangen. Eerst was er tijd om bij te kletsen met bekenden en kennis te maken met nieuwe leden. Rond 16.30 uur startte er een pakkende bedrijfsfilm van Dalstra Reizen. Zo konden de leden direct de sfeer en feeling van het bedrijf proeven. Vervolgens nam Johan Dalstra het woord en vertelde hij gepassioneerd over het familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1927.

Van Nederland tot Indonesië
Vervolgens nam Johan zijn collega Mark het woord. De leden werden door Mark op de hoogte gebracht van het assortiment van Dalstra en welke reismogelijkheden er allemaal mogelijk zijn. Elk jaar worden de reisgidsen uitgebreid en stijgt het aantal reizigers. Van Nederland tot Indonesië en van de Noordkaap tot in Roemenië.

Indrukwekkende zaak
Na de bedrijfspresentatie kon iedereen een kijkje nemen in het indrukwekkende bedrijfspand.“Zo'n 80 medewerkers zorgen voor de gehele organisatie en uitvoering van onze reizen. Niet alleen het boeken en de uitvoering van de reis zijn belangrijk maar ook het verwerken van de administratie, het onderhoud en de schoonmaak van de touringcars is van groot belang,” vertelt Johan tijdens de rondleiding.

Tijdens de rondleiding blijkt dat het kenmerkende aan Dalstra Reizen is dat ze veel zelf doen. “Om de kwaliteit van onze bussen te waarborgen, beschikken wij over een eigen garage en een team monteurs die er dagelijks voor zorgen dat onze touringcars zowel technisch als visueel tiptop in orde zijn,” aldus Johan Dalstra.

Milieuvriendelijk
“Met zoveel bussen op de weg hebben wij als touringcarbedrijf een zekere verantwoording ten opzichte van het milieu.” Dalstra vindt het dan ook erg belangrijk om hiermee zoveel mogelijk rekening te houden en het milieu en het klimaat zo min mogelijk te belasten. “Daarom zijn onze nieuwe bussen uitgerust met motoren die veel minder broeikasgas produceren. Daarnaast worden alle bussen van Dalstra gewassen in de eigen wasstraat met opgevangen regenwater.”

Mooi netwerkjaar
Na deze interessante rondleiding stond er een uitgebreid warm en koud buffet klaar. Kantoor, garage, werkplaats, kantine, archiefkasten, touringcars, het buffet en zelfs een goodiebag. Alles was tot in de puntjes verzorgd tijdens het bedrijfsbezoek aan Dalstra Reizen. Een mooie manier om het nieuwe ABC seizoen te starten en een uitstekend begin van een mooi netwerkjaar.