Land Transport winnaar Ondernemersprijs Achtkarspelen

27 april 2011

Land Transport winnaar Ondernemersprijs Achtkarspelen

Land Transport uit Harkema is woensdag 27 april winnaar geworden van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2010. In de businessclub van de voetbaltrots van noordoost Fryslân is de winnaar van de Ondernemersprijs Achtkarspelen bekend gemaakt.

Uit de 16 kandidaten die waren voorgedragen had de jury drie bedrijven genomineerd: China Garden uit Buitenpost, Praktijk Buitenpost uit Buitenpost en Land Transport uit Harkema. De voorzitter van de jury, staatssecretaris van infra en mileu, Joop Atsma, heeft de winnaar bekend gemaakt: Land Transport. Joop Atsma was als staatssecreatris van Milieu en Infra blij dat hij de prijs kon aanbieden aan een vervoerder die flink geinvesteerd heeft in schone vrachtauto’s. De nieuwe auto’s van Land Transport voldoen allemaal aan de euro 5 norm. ”Dat past precies bij mijn portefeuille” was de reactie van de staatssectretaris van Milieu en Infra.

Op de verschillende onderdelen waar de jury de genomineerden op beoordeeld heeft (innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid, groeipotentie, betekenis voor de regio) scoort Land Transport zeer goed. Land Transport heeft zich in de tijd na de overname door de familie Oost zeer sterk ontwikkeld in een zeer moeilijke markt en is een visitekaartje voor de regio. De jury was echter ook zeer positief over de andere genomineerden, die elk op een heel ander vlak durven te investeren in branches die in Noordoost Fryslân niet sterk vertegenwoordigd zijn. De zorg en de horeca, maar waar wel kansen voor de regio liggen.

De eigenaren van Land Transport, Remko en Hennie Oost, hebben dankbaar de prijs in ontvangst genomen. Kunstenaar Tamme Hoekstra heeft speciaal voor de winnaar een kunstwerk gemaakt. Het dankwoord was kort, helder en krachtig, precies in de stijl van het bedrijf