Najaarsbijeenkomst 2014 en uitreiking Ondernemersprijs Achtkarspelen

12 november 2014

Najaarsbijeenkomst 2014 en uitreiking Ondernemersprijs Achtkarspelen

Op maandag 24 november wordt een grote bijeenkomst georganiseerd voor en door ondernemers, het onderwijs en de overheid in de gemeente Achtkarspelen. Tevens wordt de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2014 uitgereikt.

Worden er straks MBO-opleidingen aangeboden in de gemeente Achtkarspelen, misschien zelfs vanuit uw onderneming? Honderden MBO-leerlingen in de provincie Friesland gaan de komende jaren namelijk bij bedrijven op de werkvloer hun schooldiploma halen. Daarnaast krijgt het MBO meer mogelijkheden om het onderwijsaanbod af te stemmen op ontwikkelingen in de regio. Men mag vakken toevoegen waar het regionale bedrijfsleven van de aankomende werknemers om vraagt, zoals bijvoorbeeld 3D-printing, robotisering, technologie in de zorg of Duits.

U kunt hierover meespreken op maandag 24 november, want het zijn actuele onderwerpen die op 24 november aan bod komen.

Wat: Najaarsbijeenkomst 2014
Voor wie: Ondernemers, onderwijs en gemeente 
Wanneer: Maandag 24 november 2014 van 17.00 tot 20.30 uur (inloop vanaf 16.45 uur, inclusief buffet) 
Waar: Singelland/Lauwers College Langelaan 18 9231 EN Surhuisterveen

De thema's Vakonderwijs en de Inclusieve arbeidsmarkt in Achtkarspelen staan centraal tijdens deze bijeenkomst. We gaan op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:

Vakonderwijs: De (v)mbo scholen staan voortdurend voor vernieuwende keuzes voor een lokaal passend onderwijsaanbod. Maar, weet de school voldoende hoe de markt zich ontwikkelt en wat er op de hedendaagse werkvloer nodig is? En, weet de ondernemer nog hoe de praktijk van het onderwijs er uit ziet? Is een 'vakschool' nog te organiseren?

Inclusieve arbeidsmarkt: Kunnen we er voor zorgen dat iedereen die kan en wil werken in Achtkarspelen ook daadwerkelijk mee kan (blijven) doen? Werk zorgt voor economische en financiële zelfstandigheid en draagt bij aan het gevoel van eigenwaarde. Hoe helpen we elkaar aan het werk in Achtkarspelen?

Naast deze onderwerpen wordt deze avond ook de winnaar van de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2014 bekend gemaakt! Wie volgt de eerdere winnaars Biddle (2013) en AVEK (2012) op? De genomineerden zijn Auke Weening (De Poel Koel- en Vrieshuis), Stertil en Van der Lijn Wereldmode. Het woord is aan de jury...

Werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs Achtkarspelen
Om op lokale schaal de contacten te verbeteren tussen onderwijs en het bedrijfsleven is in Achtkarspelen de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijs samengesteld. De werkgroep, namens ABC , gemeente en onderwijspartners, organiseert deze gezamenlijke themabijeenkomst. 

Aanmelden
U dient zich aan te melden per e-mail voor 20 november via: aanmelding24november@achtkarspelen.nl o.v.v. uw naam, functie/organisatie en het aantal personen. Kunt u zo nodig aangeven of we rekening moeten houden met speciale wensen bij het buffet (vegetarisch/allergisch)?

Aanvullende informatie en het volledige programma vindt u in de bijlage. Graag tot ziens op maandag 24 november!