Nominaties Ondernemersprijs Achtkarspelen bekend

1 april 2011

Nominaties Ondernemersprijs Achtkarspelen bekend

Buitenpost, 1 april 2011

Nominaties Ondernemersprijs Achtkarspelen bekend
Gewijzigde datum uitreiking: 27 april

De jury van de ondernemersprijs van Achtkarspelen heeft uit de voorgestelde kandidaten een eerste keuze gemaakt. Van de 15 kandidaten die door ondernemers en de ondernemersverenigingen werden aangedragen, zijn er drie genomineerd voor de Ondernemersprijs van Achtkarspelen. Het gaat om Praktijk Buitenpost te Buitenpost, Land Transport uit Harkema en China Garden uit Buitenpost.

De jury is blij verrast met de diversiteit van voorgestelde bedrijven. Deze diversiteit komt ook duidelijk terug bij de 3 genomineerden. Overeenkomst bij de drie bedrijven is dat ze allemaal recent zijn gestart in een nieuwe omgeving. China Garden en Praktijk Buitenpost zijn in een nieuw gebouw terecht gekomen terwijl Land Transport eigenlijk nog maar kort geleden is overgenomen door de nieuwe eigenaren. De jury verdiept zich de komende weken verder in deze 3 genomineerden.

Prijsuitreiking
In verband met ondernemersbijeenkomsten georganiseerd door H&I en ABC is de uitreiking verplaatst naar 27 april. De uitreiking van de prijs vindt plaats in de businessclub van Harkemase Boys. U bent hier vanaf 17.00 van harte welkom. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00. Aansluitend kunt u gebruik maken van het warm buffet wat u wordt aangeboden door het ABC. Graag aanmelden via onderstaande aanmeldformulier.

Waardering
De Ondernemersprijs van Achtkarspelen wordt voor de derde keer uitgereikt. Het bestuur van de gemeente Achtkarspelen wil door de uitreiking van de Ondernemersprijs graag haar waardering voor alle ondernemers binnen de gemeente uitspreken. Ondernemers zijn van zeer groot belang in deze gemeente. De gevolgen van de crisis worden nu ook zichtbaar in de statistieken van werkzoekenden (Werkplein). De kentering hierin is waarschijnlijk aanstaande maar dat kan alleen door goed ondernemerschap van onze bedrijven.

Jury
De jury beoordeelt de kandidaten op tal van onderdelen, zoals innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid en betekenis voor de regio. De jury bestaat uit:

  • Dhr. H. Everts, directielid Speak, de winnaar van de ondernemersprijs Achtkarspelen 2009
  • Dhr. J. Atsma, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.
  • Dhr. J. Lammers, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen
  • Dhr. T. de Boer, manager Bedrijven, Rabobank Burgum de Lauwers
  • Dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC