Seizoensafsluiting ABC geslaagd

8 juli 2010

Seizoensafsluiting ABC geslaagd

Wat een succes, de seizoensafsluiting van het ABC-seizoen op 23 juni. Vijftig geïnteresseerde leden vonden hun weg naar Stoeterij ‘Het Swarte Paert’ in de Hemrik. Hier konden we kennis maken met het Friese paard, cultuur, historie, fokkerij, sport en training. Prachtig weer, een goede sfeer en vele netwerkmogelijkheden maakten deze afsluiting erg geslaagd.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het eerste uur vooral benut om op het terras bij te kletsen met bekenden en kennis te maken met nieuwe gezichten. De middag werd kort ingeleid door de voorzitter van het ABC Ale Procée, met een speciaal woord van welkom voor herintreders in het ABC, Martin en Jetty van der Veen. Martin en Jetty runnen samen Herbergh de Parel fan Eastermar. In een kleine presentatie vertelde eigenaar/chef-kok Martin enthousiast over de Hollandse- en mediterrane keuken van de Herberg. Met name heerlijke Italiaanse en Franse recepten zijn een passie van Martin. Martin en Jetty werken uitsluitend met verse producten, afgenomen van plaatselijke leveranciers.

Na deze korte presentatie mochten we de koele stoeterij in voor een rondleiding. De rondleiding startte in de expositieruimte waar prachtige rijtuigen, klederdrachten met bijbehorende sieraden en arrensledes stonden. Er werd ons boeiend en enthousiast verteld over de Friese cultuur en de geschiedenis van het Friese paard.

Via de expositieruimte werden we naar het gecertificeerde hengstenstation van de stoeterij gebracht. In deze ruimte werd over het fokprogramma en de dekhengsten van de stoeterij verteld. Tot slot van de rondleiding bezochten we het luxe stallencomplex. Hier staan de zwarte parels van de stoeterij gestald.

Als afsluiting konden we het Friese paard ook nog in actie zien. Met een demonstratie van een paard onder het zadel met live commentaar, gevolgd door een kür op muziek

Na deze interessante kür stond er een uitgebreid warm en koud buffet klaar. Op het terras hadden we nog alle tijd te netwerken en te toasten op het geslaagde seizoen. De locatie gaf een extra leuke dimensie aan de borrel. Het was gezellig en daarnaast prettig om elkaar weer eens ergens anders te treffen.

Hieronder treft u een aantal foto’s aan van de geslaagde bijeenkomst.