Ondernemersprijs Achtkarspelen (OP8K)

De “Ondernemersprijs Achtkarspelen” (OP8K) is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij excellente regionale ondernemingen en ondernemers in de spotlights worden gezet. De OP8K is een initiatief van de ondernemersverenigingen, de gemeente Achtkarspelen en Rabobank. Voorgaande winnaars van de OP8K waren onder andere B&G Foodfactory, Health2Work, Luimstra, Stertil, VDM Woningen, Speak, AVEK, Biddle en Land Transport.

Tijdens het jaarlijkse OP8K event zijn er prijzen te vergeven in 4 categorieën:
1.            Beste onderneming Achtkarspelen < 10 werknemers
2.            Beste onderneming Achtkarspelen > 10 werknemers
3.            Beste samenwerking tussen onderwijs en onderneming
4.            Publieksprijs

Voor de 1e en 2e categorie bepaalt een jury uit de aanmeldingen drie genomineerden (in totaal 6). De jury brengt de genomineerden vervolgens een bedrijfsbezoek om de uiteindelijke winnaars van categorie 1 en 2 te kiezen. De genomineerden worden tijdens de bedrijfsbezoeken getoetst op de volgende thema’s:

  • Duurzaamheid – People
  • Duurzaamheid – Planet
  • Innovatief ondernemerschap
  • Bijdrage, betekenis en rol binnen de lokale samenleving (denk hierbij aan sponsoring, maatschappelijke betrokkenheid, samenwerking met onderwijs e.d.)
  • Bijdrage en rol binnen de sector
  • Continuïteit m.b.t. de bedrijfsvoering

Het aanwezige publiek mag vervolgens haar stem uitbrengen op de genomineerden uit de categorieën 1 en 2 en kiest zo de winnaar van de publieksprijs.

De beste samenwerking tussen onderwijs en onderneming (categorie 3) wordt op basis van input van het onderwijs door de jury bepaald.

De uitreiking van de prijzen voor de “OP8K” editie 2019 zal plaatsvinden op dinsdag 15 oktober 2019 tijdens een avondvullend evenement. Noteer deze datum alvast in uw agenda! Meer informatie treft u hier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Auke Piet van der Meulen (06-50670787) of Jeroen ten Brink (06-10927405) of via ondernemersprijs8K@gmail.com