Ondernemersprijs Achtkarspelen (OP8K)

 
Ondernemersprijs Achtkarspelen 2023

De verkiezing Ondernemersprijs Achtkarspelen 2023 is op donderdag 9 november a.s. in de Lantearne te Surhuisterveen. Zet deze datum vast in uw agenda!  Details over de verkiezingsavond volgen nog. 

Talentontwikkeling in Achtkarspelen  

Het thema van verkiezingsavond is ‘Talentontwikkeling'. Hoe gaan organisaties om met talent van medewerkers? Wat zijn de kansen en mogelijkheden om talent te ontwikkelen? Talentontwikkeling hoeft niet altijd groots te zijn. De vraag: 'zit de juiste persoon op de juiste plek?' kan al veel opleveren. In tijden van grote personeelstekorten is talentontwikkeling een belangrijk onderwerp voor werkgevers. Daarnaast sluit het thema goed aan bij de Onderwijsprijs die wordt uitgereikt aan een onderwijsinstelling of school met bijzondere initiatieven. (De voordrachten onderwijs worden in overleg met de onderwijspartners opgepakt, gecoördineerd vanuit de gemeente).  

De zoektocht naar nominaties gaat van start! 

Welke ondernemer of organisatie uit Achtkarspelen verdient het om genomineerd te worden voor de Ondernemersprijs van Achtkarspelen? Nomineren kan vanaf nu! Heeft u een bedrijf waar u trots op bent of kent u een bedrijf dat het verdient om de prijs te winnen?  

Aanmelden kan tot en met 15 juni a.s. via onderstaande knop: deze link  

 

 

Over de Ondernemersprijs  

De Ondernemersprijs is een prijs voor bedrijven, organisaties en onderwijsinstellingen die uitblinken in de gemeente. Ondernemers of organisaties kunnen genomineerd worden. Vervolgens worden de genomineerden beoordeeld door een professionele jury die let op verschillende criteria. Er zijn prijzen voor ondernemers uit het kleinbedrijf en middenbedrijf. Ook is er een Onderwijsprijs en een Publieksprijs.  

Tijdens het jaarlijkse OP8K event zijn er prijzen te vergeven in 4 categorieën:
1.            Beste onderneming Achtkarspelen < 10 werknemers
2.            Beste onderneming Achtkarspelen > 10 werknemers
3.            Beste samenwerking tussen onderwijs en onderneming
4.            Publieksprijs

Voor de 1e en 2e categorie bepaalt een jury uit de aanmeldingen drie genomineerden (in totaal 6). De jury brengt de genomineerden vervolgens een bedrijfsbezoek om de uiteindelijke winnaars van categorie 1 en 2 te kiezen. De genomineerden worden tijdens de bedrijfsbezoeken getoetst op de volgende thema’s:

  • Duurzaamheid – People
  • Duurzaamheid – Planet
  • Innovatief ondernemerschap
  • Bijdrage, betekenis en rol binnen de lokale samenleving (denk hierbij aan sponsoring, maatschappelijke betrokkenheid, samenwerking met onderwijs e.d.)
  • Bijdrage en rol binnen de sector
  • Continuïteit m.b.t. de bedrijfsvoering

Het aanwezige publiek mag vervolgens haar stem uitbrengen op de genomineerden uit de categorieën 1 en 2 en kiest zo de winnaar van de publieksprijs.

De beste samenwerking tussen onderwijs en onderneming (categorie 3) wordt op basis van input van het onderwijs door de jury bepaald.